WESTFRIESLANDS 2022

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Geen categorie

Eindelijk weer een bericht van de organisatie zullen jullie denken, wij vonden het inmiddels ook broodnodig tijd om weer eens van ons te laten horen. Het is nu twee jaar geleden dat de laatste editie heeft plaatsgevonden. Veel is sindsdien drastisch veranderd in onze wereld. Er zijn oorlogen uitgebroken, festivals zijn verboden geweest en het festivalterrein in onderdijk heeft ruimschoots kans gehad om te herstellen van de vorige editie. Wat echt helemaal uit de hand is gelopen dat is de ganzenplaag in en om Onderdijk. Het begint lente te worden en de ganzen zitten geduldig hun nieuwe ganzenkak-bommenwerpers uit te broeden. Na jaren van rust door corona is de populatie inmiddels uitgegroeid tot monsterlijke proporties. Woord gaat rond dat de ganzen binnenkort zelfs de Onderdijkers zullen verdringen door de enorme aantallen die ze inmiddels hebben verworven. Men zegt dat het plan is om eerst het Nesbos onder water te krijgen, waarna de dijk aan de beurt zal zijn.Onlangs zorgden de plaatselijke ganzen al voor een dijkdoorbraak in het Nesbos. Gelukkig vielen er tijdens het incident geen gewonden, maar enkelen claimen een trauma te hebben opgelopen aan het voorval. Ooggetuigen spraken van “intelligent ogende ganzen welke zich georganiseerd lijken te gedragen” De detective-tak van SMEW buigt zich momenteel over de ontwikkelingen en probeert te achterhalen welke ganzen de leiding hebben over de meute voor mogelijke onderhandelingen. Onderstaand een foto van onze verslaggever ter plaatse.Het is nu tijd voor actie. Wij stellen voor om op 6 augustus massaal samen te komen om de ganzenplaag te verjagen. Wij zullen door middel van geluidsgolven een tegengeluid laten horen. We onderzoeken momenteel of parkeerplaats P 4 op 6 augustus beschikbaar zal zijn. Wij houden u op de hoogte van de ontwikkelingen!